Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaamheid

Wij streven naar het realiseren van duurzame doelstellingen op een realistische wijze. Dit betekent onder meer geen kinderarbeid bij de productie van onze grondstoffen, eerlijke producten onder andere door gerecyclede materialen te gebruiken. Maar ook efficiënt (her)gebruik van energie en grondstoffen zodat gebruikte materialen na hun leven nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Mede daarom denkt ZonEx mee in verschillende nationale en lokale werkgroepen die direct of indirect betrokken zijn bij onze branche. In het kader van duurzame ontwikkeling zijn verschillende projecten opgestart om uit te dragen dat men op energiekosten kan besparen door de juiste zonwering toe te passen.

“Een beter milieu begint bij jezelf” daarom hebben wij eerst ons bedrijfspand verduurzaamd met 300 zonnepanelen op ons dak. De oude verwarming op gas vervangen door een multisplit lucht-lucht warmtepomp en al onze oude TL-verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting. De energie die wij zelf niet gebruiken van ons zonnedak hebben wij beschikbaar gesteld als collectief voor de corporatie Enschede Energie.