Frisse Scholen: Een gezond leer- en werkklimaat

Als gemeente of schoolbestuur is het streven naar een Frisse School een belangrijke doelstelling. Een Frisse School is een schoolgebouw met een goed binnenmilieu en een lage energierekening. Het Frisse Scholen programma moedigt scholen aan om energiezuiniger te zijn en het binnenmilieu te verbeteren door isolatie en ventilatie. Goede verlichting, optimale ventilatie en de juiste binnentemperatuur zorgen voor een prettig werk- en leerklimaat.

Oudere, slecht geïsoleerde scholen verbruiken veel energie, wat resulteert in hoge kosten en een negatieve impact op het milieu. Door renovatie kan de CO2-uitstoot van een school met 30% of zelfs meer dan 50% worden verminderd. Het optimaliseren van klimaatbeheersing met behulp van buiten- of binnenzonwering is een effectieve manier om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit leidt tot betere leerprestaties, minder ziekteverzuim en lagere energiekosten.

Ontdek de mogelijkheden om deze doelen te bereiken zonder ingrijpende verbouwingen en maak een afspraak voor een vrijblijvende inspectie van de zonweringinstallaties van uw onderwijsinstelling. Onze adviseur kan ter plaatse beoordelen welk type daglichtregeling het klimaat kan optimaliseren.

Begin vandaag nog met het verbeteren van het werk- en leerklimaat en ontdek hoeveel energie u kunt besparen. Intelligente gestuurde zonwering kan bijvoorbeeld tot 29% energiebesparing opleveren. ECO-zonwering laat gratis zonne-energie binnen en heeft een hoog isolerend vermogen, waardoor er minder energie nodig is voor verwarming in de winter en minder warmteverlies ’s nachts. In de zomer voorkomt deze zonwering oververhitting en vermindert de behoefte aan kunstmatige koeling, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.

Een andere optie is zelf ventilerende buitenzonwering. Dit unieke 2-in-1 product combineert automatische zonwering met een ventilatiesysteem. Het zorgt voor een constant luchtdoorvoer zonder ingrijpende verbouwingen. Dit creëert een zorgeloze omgeving voor leraren, waarin ze zich volledig kunnen richten op het onderwijs zonder zich zorgen te maken over het binnenklimaat.

Daarnaast is het mogelijk om de binnentemperatuur te reguleren met de juiste binnenzonwering. Het vinden van een balans tussen voldoende daglicht en leesbare digitale borden en beeldschermen is essentieel voor prestaties in het onderwijs en de werkomgeving. De collectiestoffen van binnenzonwering zijn speciaal ontworpen om effectieve daglichtregulering en warmtewering mogelijk te maken, waardoor de behoefte aan koeling kan worden verminderd.

In onderwijsgebouwen is het voorkomen van opwarming van het gebouw een belangrijke uitdaging. Goed toegepaste buitenzonwering kan de warmte tot 95% tegenhouden, waardoor de binnentemperatuur ook op zonnige dagen aangenaam blijft.

Een goed binnenmilieu levert vele voordelen op, zoals een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Door zonwering op de juiste manier toe te passen, kunt u zorgen voor een aangename werk- en leeromgeving. Zonwering kan tot wel 90% warmtezon tegenhouden, wat resulteert in een temperatuurverschil van 5 tot 7 graden. Door zelf de lichtinval en lichtverspreiding te regelen, kunt u vermoeidheid verminderen en het concentratievermogen van zowel leerlingen als leraren verhogen.

Als aanpassingen aan de buitenzijde van het gebouw geen optie zijn, kunt u ook kiezen voor binnenzonwering. Met de juiste binnenzonwering kunt u de binnentemperatuur beheersen en tot wel 20% besparen op koellasten.

Het creëren van een goed leer- en werkklimaat is essentieel, vooral in ruimtes waar met digitale borden of beeldschermen wordt gewerkt. Daarom is goede zon- en lichtwering onmisbaar. Onze binnenzonweringcollectie voldoet aan de Europese Unie richtlijn (NEN-EN12464-1) en bevat stoffen die geschikt zijn voor beeldschermen en zorgen voor behoud van het uitzicht naar buiten.

Het toepassen van ECO-zonwering biedt vele voordelen, met energiebesparing als belangrijkste doel. Goed toegepaste ECO-zonwering zorgt voor optimale inzet van daglicht, beperkt hinderlijke lichtinval en verlaagt de verwarmingskosten, waardoor de werkomgeving aangenamer wordt. Wij zijn een van de weinige ECO-zonwering leveranciers in Nederland. Met ECO-zonwering kunnen wij u doelgericht adviseren en de juiste zonwering leveren, monteren en onderhouden.

Kies voor een prettig werk- en leerklimaat door te investeren in Frisse Scholen. Een gezond binnenmilieu en energiebesparing zijn binnen handbereik met de juiste zonwering.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwste inspiratie

Nieuw bestuur Romazo

De Nederlandse branchevereniging Romazo viert dit jaar haar honderdjarig jubileum. In die tijd heeft de vereniging een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt.

Lees verder »