Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Global Shading Day

21 Maart is Global Shading Day. Deze dag brengt bewustwording over de voordelen van zonwering voor mensen, ecologie en economie. Gezien het versnellende tempo van klimaatverandering is het implementeren van zonweringsnormen in de bouwwetgeving een logische stap. 

Oververhitting

Ramen zonder zonwering laten overmatige hitte in gebouwen binnen, wat leidt tot oververhitting en gezondheidsproblemen. Zonwering van glas is een passieve koeloplossing, essentieel voor energie-efficiëntie. Elk jaar, op 21 maart, roept ES-SO.com en de zonweringsbranche op tot aandacht voor zonwering, en het belang van zonwering bij het bestrijden van de opwarming van de aarde en het veerkrachtiger maken van gebouwen wordt benadrukt:

Besparing van 285 miljard

Gebouwen dragen bij aan 40% van het Europese energieverbruik en 36% van de uitstoot van broeikasgassen. Slimme zonwering kan de CO2-uitstoot met tot wel 100 miljoen ton verminderen en €285 miljard besparen. Potentieel 60% energiebesparing voor gebouwkoeling tegen 2050. Het niet handelen zal de vraag naar airconditioning met 60% doen toenemen als gevolg van klimaatverandering en hittegolven. Bron www.es-so.com 

Zonweringsnormen

Het verplicht maken van zonwering als technische bouwoplossing is een cruciale stap naar het prioriteren van passieve koeling in gebouwen. Door zonwering te integreren in gebouwbeheersystemen kunnen we hitte en licht intelligent en energiezuinig beheren. Deze duurzame passieve koelsystemen bieden niet alleen controle over daglicht, maar dragen ook bij aan het welzijn en de functionaliteit van bewoners. Bovendien dienen zonweringsoplossingen als isolatiefunctie voor ramen tijdens de winter.

Vragen aan Zonex? Neem contact op
Nieuwsberichten