Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat is één van onze belangrijkste doelstellingen. Wij zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op zowel de mensen om ons heen als op het milieu en we zetten ons in om deze impact te minimaliseren. Door goed ondernemerschap dragen wij bij aan de kwaliteit van de samenleving. Dit door ethisch en sociaal te ondernemen. We streven ernaar om de meest milieubewuste bedrijfsvoering te voeren. Dit is een doorlopend proces, waarbij we bewust actief zijn in het optimaliseren van energiegebruik en materiaalkeuze in onze gehele bedrijfsvoering.Onze visie op duurzaam ondernemen draagt bij aan de maatschappij en het milieu, zowel direct als indirect.

Wij streven naar het realiseren van duurzame doelstellingen op een realistische wijze. Dit betekent onder meer geen kinderarbeid bij de productie van onze grondstoffen, eerlijke producten onder andere door gerecyclede materialen te gebruiken. Maar ook efficiënt (her)gebruik van energie en grondstoffen zodat gebruikte materialen na hun leven nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Mede daarom denkt ZonEx mee in verschillende nationale en lokale werkgroepen die direct of indirect betrokken zijn bij onze branche. In het kader van duurzame ontwikkeling zijn verschillende projecten opgestart om uit te dragen dat men op energiekosten kan besparen door de juiste zonwering toe te passen.

In het kader van “een beter milieu begint bij jezelf” zijn ook wij begonnen bij onszelf en hebben ons bedrijfspand verduurzaamd met 300 zonnepanelen op ons dak, een multisplit lucht-lucht warmtepomp voor verwarming, en energiezuinige LED-verlichting. De energie die wij zelf niet gebruiken van ons zonnedak hebben wij beschikbaar gesteld als collectief voor de corporatie Enschede Energie.

Daarnaast hebben wij vele kleine aanpassingen gedaan in de bedrijfsvoering welke een grote impact hebben zoals het scheiden van afvalmaterialen op het bedrijf en het afvoeren van oude producten en verpakkingsmateriaal bij klanten en deze gescheiden aanbieden bij de afvalverwerker.

En het project dat het meest is blijven hangen bij onze klanten is ZonEx Zoemt, waarbij we een inzameling hebben georganiseerd voor de bijenvereniging Enschede en vele zakjes bloemenzaad hebben weggegeven aan onze klanten om ons mooie Twente nog kleurrijker te maken en zo bij te dragen aan de biodiversiteit in de regio.


Als betrouwbare partner bieden wij expertise op het gebied van Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) en de NTA8800, een energieprestatienorm die wordt gebruikt voor de bouw van nieuwe gebouwen in Nederland. Ook kunnen wij u ondersteunen met het behalen van BREAAM-certificering door gebruik van projectzonwering.


We zijn in het bezit van het Smart Solar Shading-certificaat, de belangrijkste certificering op het gebied van zonwering en dé expert op het gebied van innovatieve technologieën en smart zonwering door de zonwering automatisch aan te passen aan de weersomstandigheden en de lichtinval, wat de energie-efficiëntie nog verder kan verbeteren.

Daarnaast zijn we er trots op dat we erkend zijn door de gemeente Enschede met het Werkpakt-certificaat vanwege onze inzet om werkplekken aan te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als bedrijf dat zich richt op maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het aanbieden van werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijk onderdeel van onze sociale verantwoordelijkheid.