Over ZonEx

Sinds de oprichting in 1968 is ZonEx uitgegroeid tot een bedrijf met moderne productiefaciliteiten en een uitgebreide showroom aan de Zomerweg in Enschede. Ons bedrijf heeft zich ontwikkeld van een lokale zonweringsleverancier tot een grote speler op de projectenmarkt. In 1998 werden wij al uitgeroepen tot beste zonweringsbedrijf van Nederland. Wij onderscheiden ons door onze maatwerkproducten, bouwtechnische kennis en korte lijnen. Wist u dat onze teken- en ontwerpafdeling unieke en op maat gemaakte structurele zonwering ontwerpt voor onze klanten? Deze teken- en ontwerpafdeling kan u ook ondersteunen met AutoCAD en BIM-modellen van onze producten. Onze technische adviseurs komen graag bij u op locatie voor advies op maat, maar zij begeleiden u ook tijdens het gehele bouwproces van offerte tot oplevering. Vaste aanspreekpunten zorgen dat u de informatie die u nodig heeft snel verkrijgt.

Een van onze belangrijkste services is onze expertise op het gebied van BENG / NTA8800 en natuurlijk kunnen wij u ook ondersteunen en advies geven op het gebied van projectzonwering en BREEAM. Onze producten kunnen bijdragen in het behalen van de BREAAM-certificering van het gebouw. Niet alleen op het gebied van energie maar ook door te zorgen voor een comfortabele werk- of woonomgeving door ongewenste lichtinval en oververhitting te voorkomen. Wij zijn in het bezit van belangrijkste certificering op het gebied van zonwering, het Smart Solar Shading certificaat en dé expert op het gebied van innovatieve technologieën en smart zonwering. Kortom een betrouwbare partner van ontwerp- tot eindfase. En natuurlijk kunt u ook rekenen op scherpe calculaties, heldere documentatie en ondersteunende hulp bij uw project.

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk wij streven naar het realiseren van duurzaamheid op een realistische wijze. Dit zie je terug in wat we doen, zo hebben we ons bedrijfspand verduurzaamd met een zonnedak en energiezuinige LED-verlichting. Sinds 2013 zijn wij erkend door de gemeente Enschede met het Werkpakt certificaat omdat wij werkplekken aanbieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (SROI). Bij de inkoop van onze grondstoffen kijken wij onder andere of er gerecyclede materialen zijn gebruikt. Daarnaast nemen wij ook efficiënt (her)gebruik van energie en grondstoffen in overweging zodat gebruikte materialen na hun leven nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. En omdat wij dit zo belangrijk vinden denken wij mee in verschillende (nationale) werkgroepen die direct of indirect betrokken zijn bij de doorontwikkeling van duurzaamheid in onze branche. Wij ondersteunen verschillende projecten om uit te dragen dat men op energiekosten kan besparen door de juiste zonwering toe te passen. Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisaties Romazo Projecten, lid van MKB Nederland en de Metaalunie en vanzelfsprekend zijn wij ook VCA-gecertificeerd.

Naast het leveren en monteren van zonwering zorgen wij er met onze onderhouds- en servicedienst ook voor een langere levensduur van uw projectzonwering. Ons onderhoudscontract is gebaseerd op duurzaamheid. Door regelmatig onderhoud uit te voeren verleng je de levensduur, voorkom je vroegtijdige slijtage en veroudering, wat weer resulteert in een langere economische levensduur. Ook kunnen wij bestaande zonweringssystemen automatiseren zodat deze gaan voldoen aan de BENG eisen.