Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

211 woningen wijk Velve Enschede

Foto's van dit project

Voor onze opdrachtgever te Pas Bouw en De Groot Houtbouw Vroomshoop heeft ZonEx 211 woningen voorzien van screens.

In het gebied tussen de Snelliusstraat, Velveweg, Van Leeuwenhoekstraat en de Noord Esmarkerrondweg te Enschede zijn in totaal 312 woningen gesloopt, 25 woningen gerenoveerd en zijn er 211 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Van de 211 nieuwbouwwoningen worden er 80 gebouwd volgens het Passiefhuis-principe. Daarmee is dit project het grootste Passiefhuis nieuwbouwproject in Nederland. Bij Passiefhuis leveren passieve warmtebronnen zoals de zon, de bewoners zelf en huishoudelijke apparaten, voor bijna alle benodigde warmte. Dat kan omdat in een Passiefhuis maar heel weinig warmte nodig is om de woning in de winter op temperatuur te houden. Dit is te danken aan een goed uitgekiend compact ontwerp, georiënteerd op de zon, uitgevoerd met zeer goede isolatie, zonwering en een effectieve kierdichting.

Al deze woningen zijn voorzien van screens met afgeschuinde voorkap. Het doek is van sergé glasvezel. De omlijsting is gemoffeld in kleur. Afhankelijk van type woning is de aandrijving door middel van handbediening of aangedreven door een RTS motor met afstandsbediening.

Meer referenties

Zonex Screens Enschede
Meer weten over dit project?
Vraag meer informatie aan
Betreft project: 211 woningen wijk Velve Enschede

Binnen 24 uur nemen wij contact met u op