Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Screens wijkcentrum Lumen Enschede

Foto's van dit project

Voor onze opdrachtgever hebben wij mogen leveren en monteren screens aan het nieuwbouw project Lumen te Enschede. Lumen; Hart van Velve is een gebouw waar de huisvesting plaatsvind van basisscholen, kinderopvangen en ggd locatie. Optimale wering van de zon om een prettig werk- & leerklimaat te bereiken in hierin essentieel.

Aan Hart van Velve, dan wel Lumen, is een lang proces van voorbereiding vooraf gegaan. Tussen eerste ideeën en de dag van oplevering liggen vier jaar. De kosten komen op zo’n 4,6 miljoen euro. In Lumen werken gemeente en woningcorporaties Ons Huis en de Woonplaats samen. Hans Kamphuis van Ons Huis, wethouder Jeroen Hatenboer en Frans Kooiker van de Woonplaats vulden het programma vooraf aan de onthulling van de naam. Ze hadden niets dan lof voor de bewoners van de wijk. Maria Yigit, zo’n beetje de actiefste bewoonster van de Velve-Lindenhof, praatte het programma aan elkaar.

Partners in het Hart van de Wijk zijn naast de basisscholen, kindcentrum Hofferie (voor- en naschoolse opvang, kinderopvang en peuterwerk), de wijkraad, GGD Twente met onder meer een consultatiebureau, kinderfysiotherapeut, logopediecentrum en wijkactivering. Bij dit laatste moet gedacht worden aan een soortgelijke invulling als bij het vorig jaar geopende Stroinkshuis inStroinkslanden. Er komt ook een horecafunctie in het pand.

Meer referenties

Zonex Screens Lumen Enschede
Meer weten over dit project?
Vraag meer informatie aan
Betreft project: Screens wijkcentrum Lumen Enschede

Binnen 24 uur nemen wij contact met u op